Drama og kjendisglamour i MALIBU RISING av Taylor Jenkins Reid

Den siste sommerfesten

Feriens aller siste dager har jeg tilbrakt sammen med gjengen i Malibu Rising. En søskenflokk på fire som navigerer seg gjennom livet sammen, men også i utakt. Helt til en dag i august i 1983 hvor alt forandrer seg. Jeg var ikke sikker på hva jeg skulle forvente da jeg hentet boka på biblioteket, etter å ha ventet overraskende lenge. Det jeg fikk var en god dose familiedrama og et innblikk i kjendiskulturen som vokste frem i området rundt Los Angeles på 1980-tallet. For dere som elsker 80-tallet så er denne boka et must. Jeg likte den og leste den ganske fort. Ikke årets bok, men det var fint. Jeg begynner å bli klar for høst og hverdagsliv, og denne boka var prikken over i’en for årets sommerferie.

Our family histories are simply stories. They are myths we create about the people who came before us, in order to make sense of ourselves.

TAYLOR JENKINS REID, Malibu Rising

Malibu Rising – Taylor Jenkins Reid (2021)

Fortellingen i Malibu Rising rammes inn av en dag i livene til Riva-familien. En dag da Malibu tar fyr, på mer enn en måte. Vi møter storesøster Nina, pseudotvillingene Jay og Hud, og lillesøster Kit. Alle er i tjueårene og bor i den stille byen sør i California. Faren deres er den berømte smørsangeren Mick Riva (som vi møter i Reids roman The Seven Husbands of Evelyn Hugo). Moren June er den klassiske amerikanske husmoren fra 50- og 60-tallet. Denne ene dagen på sensommeren i 1983 holder Nina Riva sin årlige kjendisfest i luksushuset som hun eier, og hater. Jay og Huds liv er preget av hemmeligheter som de jobber for å skjule, mens Kit strever med å finne og forstå seg selv. Det er med andre ord duket for drama. Gjennom hele fortellingen blir vi tatt med tilbake til punkter i Riva-familiens historie som skaper et bakteppe for hendelsene i nåtiden (altså i 1983). Men denne ene dagen, og denne ene festen, skal endre alt.


80-talls bonanza i Malibu

Dette er en fortelling om familiebånd, identitet, og kjærlighet. Og det er en nådeløs og utleverende fortelling om kjendiseliten i USA på 80-tallet. Her snakker vi sex, drugs og rock’n roll. Noen av kjendisene er ekte og noen er oppdiktet. Det er glitter og glam, nye vennskap og gamle fiender, og det er underholdning i en lettlest og pastelldekket innpakning. Boka minnet meg veldig om alle filmene og tv-seriene fra California som jeg pleide å se da jeg vokste opp på 90-tallet. Surfejenter, korte shorts, tennis og new wave står på agendaen. Og det er veldig underholdende.

Malibu Rising var en perfekt avslutning på ferielesingen og gav meg alle de riktige sommerfølelsene. Familiedrama er en klar favoritt for meg både når det gjelder film, tv og bøker, så denne traff meg bra. Språket er enkelt og ikke så spennende i seg selv, men tematikken er interessant. Storesøster Nina var karakteren som jeg fant mest spennende, men de får alle god plass til å vise oss hvem de er. Her er det noe for alle tenker jeg. Det er som Tolstoj skriver, at alle familier er like, men ulykkelige familier er ulykkelige på sin egen måte. Og dette kan vel sies å gjelde for Riva-familien. Det er mange fine paralleller mellom fortiden og nåtiden. Vi ser hvordan en hendelse som kan virke ubetydelig kan få en snøballeffekt og ende med å bli livsendrende.

Just because it is in Malibu’s nature to burn, so was it in one particular person’s nature to set fire and walk away.

TAYLOR JENKINS REIS, Malibu Rising

Ferien er over…

og jeg regner med å være tilbake til å skrive mer regelmessig. Jeg har skrevet et innlegg som handler om hva som motiverer meg til å lese, som du kan finne HER. Sommerboktipsene mine fra i fjor kan du også finne HER. Har du bokstips eller spørsmål, skriv en kommentar og så skal jeg svare. Du kan også melde deg på mailinglista hvor det kommer maks en e-post per uke. Håper dere alle har hatt en fantastisk ferie <3


Del innlegget:

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

14 kommentarer

 1. Tack för smakbiten, man kan hoppas den blir översatt

 2. Tack för smakbit, inte den miljön jag känner att jag saknar.

  • Nei, det kan jeg forstå. Virket ikke så veldig sunt akkurat. God søndag 🙂

 3. Tack för smakbiten! Läst en bok av författaren, Evelyn Hugos sju, men blev inte helt såld på den men tror jag hade för höga förväntningar då det var så mycket hype kring den, kanske skulle testa någon fler. 😉

  • Jeg har også lest den og er enig med deg. Denne boka er veldig lik Evelyn Hugo etter min mening. God søndag 🙂

 4. Tack för smakbiten!
  Den vill jag nog läsa.

 5. känner igen författarnamnet men har inget läst av henne. familjehistorier är intressanta om de är välskrivna. tack för smakebiten!

 6. Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, läste den tidigare i sommar. Men så gillar jag ju 80-talet också 🙂

 7. Jag har läst Daisy Jones & The Six av författaren och den tyckte jag var fantastisk. Därför blir jag nyfiken på den här. Takk for smakebiten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *