Fornøyelig fantasy i A COURT OF FROST AND STARLIGHT av Sarah J. Maas

“The weaver went on, “I have to create, or it was all for nothing. I have to create, or I will crumple up with despair and never leave my bed. I have to create because I have no other way of voicing this.” Her hand rested on her heart, and my eyes burned. “It is hard,” the weaver said, her stare never leaving mine, “and it hurts, but if I were to stop, if I were to let this loom or the spindle go silent …” She broke my gaze at last to look to her tapestry. “Then there would be no Hope shining in the Void.”

Sarah J. Maas

Magisk virkelighetsflukt for massene

Denne helgen har jeg lest A Court of Frost and Starlight av Sarah J. Maas og det har vært skikkelig avslappende. Boka er en fantasy og en slags epilog til triologien A Court of Thorns and Roses og samler trådene etter seriens store finale. Fantasyserien fanget meg fullstendig og var noe annet enn hva jeg har lest før, fordi den er ren underholdning fra start til slutt. I starten fremstår fortellingen som en variant av Skjønnheten og Udyret. Og til tross for at det har vært min Disney-favoritt i alle år, så var jeg skeptisk i starten. MEN denne serien er full av overraskelser og har karakterutvikling i bøtter og spann. Magien hentes fra naturkreftene og universet som Maas bygger opp er utrolig spennende og komplekst. Vi blir tatt med på en reise full av interessante magiske skapninger og saftige politiske intriger. Det er fantasy som har engasjert meg i en TOTAL virkelighetsflukt, noe som trengs innimellom.


A Court of Thorns and Roses-serien – Sarah J. Maas (2015-2018)

I sentrum av dette fantasyuniverset står Feyre, ei ung jente som bor i et nedslitt hus sammen med sine to søstre og sin ruinerte far. Feyre gjør alt hun kan for å ta vare på familien sin, til tross for at hun er yngst i flokken. Hun liker å tegne og male og hun har en kjæreste som hun treffer innimellom. Men oftest ser vi henne på jakt med pil og bue i den iskalde vinterskogen for å skaffe mat. En kveld ser hun et rådyr og en ulv i skogen. Feyre bestemmer seg for å drepe ulven for å få tak i rådyrkjøttet for at familien hennes skal overleve vinteren. Det skal vise seg å være det viktigste valget i hennes liv. Ulven hun har drept er nemlig en fe fra et magisk rike, og Feyre blir hentet til dette riket for å sone straffen for å ha tatt et uskyldig liv. Der møter hun en virkelighet hun ikke ante eksisterte. Inkludert skrekkelige skapninger og onde krefter som endrer livet hennes for alltid.


«I love you,» I said, and stabbed him – Fantasy i særklasse

Serien består av tre romaner og en kortroman, A Court of Thorns and Roses (#1), A Court of Mist and Fury (#2), A Court of Wings and Ruin (#3) og A Court of Frost and Starlight (#3.1). Bok to er utvilsomt min favoritt og den første er den som for meg var svakest. Universets og karakterenes kompleksitet er i konstant utvikling og det blir aldri kjedelig. Når du tror du vet hva som skjer så kastes du inn i et nytt spill, sammen med hovedkarakteren. Leseren vet det Feyre vet og vi blir kjent med verdenen gjennom hennes inntrykk og indre monolog. Vi utvikler oss sammen med henne. Jeg har tekstet venner som kjenner serien underveis i lesningen for å uttrykke alle følelsene og raljere over plot twistene. Dette er ikke en serie som har satt i gang refleksjoner eller undringer, men som har revet meg med i en virvelvind av drama, følelser, hemmeligheter og intriger. Her snakker vi HIGH STAKES DRAMA folkens. Perfekt sommerlesning kanskje?


Håper det smakte!

Er du fysen på mer så kan du finne flere smakebiter fra andre herlige bokbloggere hos Mari HER. Hvis er interessert i fantasy kan du lese det jeg har skrevet om romanen Trail of Lightning (som jeg ELSKET) eller Witchmark, eller om hvordan jeg ble en fantasyentusiast.

Del innlegget:

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

25 kommentarer

 1. Tack för smakbiten! Har inte läst den serien, men Throne of Glass-serien (utom den sista).

  • Jeg har kjøpt Crescent City og har høye forhåpninger! God søndag 🙂

 2. Fantasy är inte min genre men det låter fint att du njuter av dessa böcker. Tack för smakbit, trevlig söndag!

 3. känner ju väl igen författarnamnet, men jag har inget läst av henne. åtminstone inte ännu. tack för smakebiten!

  • Hun er visst veldig kjent og veldig populær. Men jeg hadde aldri hørt om henne før jeg fikk denne serien anbefalt. God søndag 🙂

 4. Det er en bok som står på leselisten min. Jeg har virkelig lyst til å lese Sarah J. Maas, jeg har bare en stor haug jeg også gjerne skulle lest 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  • Jeg ble totalt oppslukt og leste i timevis om dagen, og det var en skikkelig digg følelse! Ja den haugen blir liksom aldri mindre… God søndag 🙂

 5. Tack för smakbiten! Känner till författaren men har inte läst något. Roligt när en hittar böcker som en gillar. 🙂

 6. Har läst Glastronen av henne, men efter lite googlande förstår jag att det här är en annan serie. Tack för smakbiten.

  • Ja, denne er kortere tror jeg. Og så har hun startet på en ny serie som jeg også vil lese. God søndag 🙂

 7. Tack för smakbiten. Läser inte mycket fantasy, men när jag gör det blir jag ofta glatt överraskad. Ha en fin läsvecka!

  • Samme her. Denne overrasket meg, fordi jeg ble så veldig investert 🙂 God søndag!

 8. Sarah J. Maas böcker är jag nyfiken på! Tack för smakbiten!

 9. Har inte läst något av den författaren. Tack för smakbiten!

 10. Har köpt på mig böckerna i serien på svenska och skall snart läsa första boken. Tack för smakbiten.

  • Den blir bare bedre og bedre og bedre og bedre 😊 Håper du liker den!

 11. Jag har läst några böcker i serien Glastronen av samma författare, men den här serien har jag inte läst.

 12. Jeg er glad i fantasy, og ble virkelig nysgjerrig på denne!
  Takk for smakebit og tips 🙂

 13. jag har läst de första delarna i Glastronenserien och tyckt väldigt mycket om dem. Överraskande mycket, faktiskt. Jag har tidigare inte varit så intresserad av fantasy, men den här författaren kan verkligen skriva fängslande och på ett sätt så att jag känner att jag får energi.

  • Jeg var heller ikke forberedt på hvor godt jeg kom til å like serien, men jeg ble helt oppslukt! Gleder meg til å lese mer av henne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *