Everybody Hurts: LOVE SONGS FOR SCEPTICS av Christina Pishiris

Love’s a Slap in the Face

Når det stormer litt i livet er lydbøker en trygghet for meg. Fortellingen er et lunt og godt sted å komme tilbake til når man vil bort fra virkeligheten. Da jeg var barn bygget jeg ofte hytte under et bord eller noen stoler før satte meg til rette med kassettspilleren. Nå gjør et pledd og en kaffe samme nytten. Nå som jeg er tilbake på jobb etter mammapermisjon og Mini har fått lakenskrekk går det i kaffe hele dagen. Men hei hå, sånn kan det gå. Og sånn går det her i huset akkurat nå. Men, nok om meg! Mer om Love Songs for Sceptics av Christina Pishiris.

Tittelen Love Songs for Sceptics fanget meg umiddelbart i lydbokbiblioteket. Den tikket alle bokser for meg. Romantikk, musikk, humor, og en passelig dose med skepsis. Perfekt for meg, tenkte jeg. Når man ikke er en romantiker, men elsker sjangeren romantisk komedie, så har man et problem. Mange av bøkene kan virke provoserende på meg, både fra et feministisk perspektiv og fra et litterært perspektiv. Når jeg skal flykte fra virkeligheten så må det være til en fantasi som tilfredsstiller mine behov. Og sånn antar jeg det er for oss alle. Denne boken tilfredsstilte alle mine behov og gav meg ting jeg ikke visste at jeg trengte. Den er frisk, morsom, har sympatiske karakterer og et passelig komplekst plott som skapte spenning gjennom hele boka. Bruken av sangtitler som kapitteloverskrifter var en nydelig vri.

My brother’s getting married in a few weeks and asked for help picking a song for his first dance. I suggested Kiss’s ‘Love’s a Slap in the Face’. It didn’t go down well.

Christina Pishiris

Love Songs for Sceptics – Christina Pishiris (2019)

Zoë Frixos er redaktør i et musikkmagasin i London, og hun er en kvinne i tredveårene som lett velger bort kjærlighetslivet til fordel for karrieren. Broren skal gifte seg og Zoë higer ikke etter å delta i forberedelsene eller å bli kjent med venninnene til den blivende svigerinnen. Etter å ha vært avstandsforelsket i sin beste venn Simon gjennom hele oppveksten har hun ikke mye til overs for den såkalte kjærligheten. Men da Simon flytter tilbake til London etter å ha vært igjennom en skilsmisse, tenker Zoë at dette er hennes sjanse til å fortelle ham hva hun føler. Samtidig står hun ved et veiskille i karrieren, og for å redde magasinet fra å gå under trenger hun et intervju med den tilbaketrukne rockestjernen Marcy Tyler. Zoë forguder Marcy. Problemet er bare at Marcys kjekke og arrogante PR-agent Nick har bestemt seg for å gjøre det vanskelig for Zoë. Med støtte fra uventet hold bestemmer hun seg for å ta tak i kjærlighetslivet. Men hvordan skal hun gå fra å være en hardbarka skeptiker til å bli troende når hun står i kriser på alle kanter?


Can You Feel the Love Tonight?

Denne boka traff meg veldig og Zoë er ei kul og moderne dame som er smart og vittig og bittelitt dysfunksjonell. Et godt utgangspunkt for en kjærlighetshistorie med andre ord. Noe jeg liker er at hun er moden og relativt vellykket. Hun har et godt forhold til menneskene rundt seg og er målrettet og relativt suksessfull. Det at barndomsforelskelsen hennes har stoppet henne fra å tro på kjærligheten er det jeg kanskje finner mest irriterende ved historien. For meg er det mer troverdig at en karriere i kulturlivet har tatt mye av fokuset hennes så langt. Så jeg *velger* å tolke det sånn. Jeg er glad i romaner med karrieremennesker i hovedrollene og fortellinger med venner som støtter hverandre. Det er også hele to menn i historien som man kan forelske seg i, både Simon og Nick. Her er det virkelig noe for alle.

På lydbok var det som å høre en hel tv-serie og Zoë føltes veldig levende. Boka er full av kultur- og musikkreferanser for oss som liker sånt, og jeg elsket at Zoë både er kunnskapsrik og dyktig. Det kom noen saftige overraskelser underveis og boka var ikke så formelbasert som bøker i denne sjangeren av og til er. Historien føltes realistisk på mange måter, med skildringer av familie og vennskap som jeg kunne relatere til. Det etiske dilemmaet som Zoë står i var også et fint spenningselement, når man forventer at det hele skal dreie seg om hennes (ikke-eksisterende) kjærlighetsliv. Dette var en tvers igjennom fornøyelig opplevelse for en skeptiker som meg.


Everybody say LOVE

Hvis du har lest og likt The Hating Game så er dette noe for deg. Lurer du på hvilken bok jeg mener så har jeg skrevet om den HER. En annen kjærlighetshistorie jeg likte var Red, White & Royal Blue og den har jeg skrevet om HER. The Song of Achilles er ikke en romantisk komedie, men du kan lese om hvor mye jeg eeelsket den HER. Hvis du ikke er en fan av påskekrim så kan jeg anbefale deg Love Songs for Sceptisk som en fresh påske-romcom som passer perfekt i solveggen eller på sofaen. God helg og god påske <3


Del innlegget:

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

7 kommentarer

 1. Låter som en bok för mig! Tack för smakbiten!

 2. The Hating Game gillade jag, fast contemporary romance funkar inte alltid för mig. Men blir nyfiken på boken!

  • Jeg er også litt kresen på hva jeg liker, men denne synes jeg var veldig fin 🙂

 3. Jeg er 53 og bygger et fort på stua en gang hver vinter . Sambo blir frustrert når jeg bygger, men han ender alltid opp med å lese sammen med meg inne i fortet/borgen/hytta 🙂
  Det er godt med kvinnelige hovedpersoner som får være dysfunksjonelle og smarte. Og popkulturelle preferanser er sjelden feil 🙂 Skal se etter denne boka.
  Ha en fin søndag videre

  • Så fantastisk! Det høres skikkelig koselig ut 🙂 Tror denne boka vil gjøre seg inni et sånt fort. God søndag!

 4. en okänd bok för mig, men den verkar intressant. läste The Song of Achilles tyckte jag också väldigt mycket om. tack för smakebiten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *