Smakebit på søndag: Half of a Yellow Sun

I dag er jeg vikar for Astrid Terese som vertinne for deling av smakebitene på hva vi leser. Det betyr at dere kan legge linker til innleggene deres nederst på siden. Jeg elsker å se hva dere leser og å få inspirasjon til å plukke opp nye bøker. Selv har jeg laget en ganske konkret leseliste i år, med bøker fra oppslagsverket 1001 Books You Must Read Before You Die. I januar leste jeg The Secret History som du kan lese om HER.

Denne måneden leser jeg nydelige Half of a Yellow Sun av Chimamanda Ngoze Adichie. Den forteller historien til tjenergutten Ugwu som jobber i huset til professor Odenigbo, og til Olanna som er datter av en Big Man men som har gitt opp rikmannslivet i Lagos for å være sammen med Odenigbo. Vi møter også Richard, en engelsk forfatter som er i et forhold med Olannas søster Kainene. Livene til de tre hovedpersonene vikles inn i hverandre der de navigerer seg igjennom 1960 og 70-tallet i et Nigieria i oppbrudd.

For a brief irrational moment, she wished she could walk away from him. Then she wished, more rationally that she could love him without needing him. Need gave him power without his trying; need was the choicelessness she often felt around him.

CHIMAMANDA NGOZI ADICHIE, Half of a Yellow Sun

En smakebit på hva dere leser.

Legg igjen en link og gi oss en smakebit på hva du leser med resten av bokormene på verdensveven! Eller klikk på linkene og sjekk ut hva folk skriver og tenker og leser. Del også med andre hvis du finner noe du liker.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter
Del innlegget:

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

10 kommentarer

 1. Den här boken har jag stående oläst i hyllan. Jag har hört så mycket bra om den.

 2. Ah det är du som håller i smakbitarna idag, vad bra att du kunde vika. Upptäckte det av en händelse. 😉 Den här har jag tänkt läsa eller lyssna på länge, någon gång ska det bli av…. Tack för smakbiten!

  • Jeg stiller opp 🙂 Det er så hyggelig å se hva andre leser. Jeg og søsteren min leser boka samtidig for å diskutere etterpå. God søndag!

 3. Jag har läst och tyckt om de flesta av författarens böcker. Tack för smakbiten!

  • Så spennende. Jeg kommer definitivt til å lese mer av henne. God søndag 🙂

 4. Chimamanda Ngoze Adichie har jag ännu inte läst något av, men har förstått att man borde göra det. Tack för smakbiten!

 5. Nästan alla jag känner har läst denna och beskriver den som fantastisk så nu måste jag också läsa den, tack för påminnelsen.

  • Den er nydelig så langt og jeg er veldig nysgjerrig på resten av forfatterskapet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *