Kule kjipe kvinner i HOUSE OF EARTH AND BLOOD av Sarah J. Maas

Urban fantasy: Magi og moderne teknologi

I sommer har jeg lest Sarah J. Maas’ fantasyroman, House of Earth and Blood som er første bok i den planlagte serien Crescent City. En kriminalroman pakket inn i et fantasyunivers som vekket min interesse fra første side. Da jeg leste om boken på Goodreads ble jeg introdusert for sjangerkategorien «urban fantasy» for første gang, og som den byjenta jeg er så appellerer det veldig. Handlingen finner sted i en moderne storby med et mangfold av skapninger, moderne teknologi og sterke kvinner. Endelig slipper vi kuede damer i lange kjoler og korsetter som trenger å reddes av kompliserte menn! Hooray! Huzzah! Takk Sarah J. Maas for at du gir oss en moderne og sammensatt fantasyheltinne.

She swallowed, looking at the ground that was not earth, but the very base of Self, of the world. She whispered, “I’m scared.” Danika grabbed her hand again. “That’s the point of it, Bryce. Of life. To live, to love, knowing that it might all vanish tomorrow. It makes everything that much more precious.” She took Bryce’s face in her hands and pressed their brows together.

Sarah J. Maas

House of Earth and Blood – Sarah J. Maas (2020)

Bryce Quinlan (halvt menneske og halvt fae) lever livets glade dager med sine venner i Crescent City, frem til at hennes beste venn Danika (varulv) blir brutalt drept mens Bryce er på fylla. Savn, skyldfølelse og ensomhet preger Bryce to år senere når flere lignende drap skjer rundt i byen. Hunt Athalar (fallen engel) straffes for sitt samfunnsopprør 200 år tidligere ved å leve som slave og snikmorder for erkeenglene som styrer samfunnet. Hunt og Bryce får i oppgave å etterforske de nye drapene ved å trekke linjer til det som skjedde med Bryce sine venner to år tidligere. Gjennom etterforskningen blir leseren kjent med byen og verdenen, de ulike skapningene som lever der og litt av historien som ligger til grunn for samfunnsutviklingen. Leseren blir tatt med på en reise gjennom Crescent Citys underverden, og i deres forsøk på å samarbeide blir man vitne til at relasjonen mellom Bryce og Hunt utvikler seg. Vi møter også mange andre interessante karakterer på ferden, noen snille og noen slemme. Så hvem er det egentlig som står bak alle disse drapene? Dun-dun-duuuuh!


Ja til kule kjipe kvinner!

Vennskapsbåndet mellom Bryce og Danika står som et skinnende midtpunkt i Maas’ fantasy, og jeg elsker skildringer av sterke vennskap mellom kvinner. Det driver og hindrer Bryce og er en sentral del av hennes personlighet og hvordan hun beveger seg i verdenen. Når andre tviler på hennes styrke, ferdigheter og integritet så kjemper hun videre, til tross for at hun har et hull i hjertet. Er det en perfekt roman? Nei. Var den et lyspunkt i sommerferien min? Definitivt! Bryce er en uperfekt heltinne og det er flere aspekter av hennes personlighet som jeg ikke setter pris på. Men det er sørenmeg deilig at hun er litt dust av og til. Etterforskningen og selve fortellingen var full av spenninger og vendinger som overrasket og underholdt. Årets sommerbok for min del.


I’M BACK!

Etter en velfortjent sommerferie er jeg tilbake foran pcn, og starter med å skrive om denne smakfulle fantasyopplevelsen. Du kan lese bokomtaler jeg har skrevet tidligere om både Sarah J. Maas’ HER, eller om mer realistiske bøker som Sally Rooneys Normal People HER. Du kan finne lenker til andre spennende bokomtaler hos Astrid Terese HER. Gleder meg til å ta fatt på bokhøsten og håper at dere er med!

Del innlegget:

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

14 kommentarer

 1. Tack för smakebiten måste kolla upp denna.

 2. Snyggt omslag. Känner till författaren men har inte läst något. Tack för smakbiten!

  • Jeg har lest den forrige serien hennes og ble hekta. Men denne boka var helt annerledes enn fantasy jeg har lest før😁 God søndag!

 3. En genre jag gärna vill prova läsa och se om jag fastnar för. tyvärr finns denna inte på biblan. Inte ännu. Tack för annorlunda smakbit

  • Det traff meg veldig 🙂 Det er en stund siden jeg kjøpte den, så det er nok ikke lenge til du finner den. God søndag!

 4. Känner i varje fall till författarnamnet, men inte läst något. Tack för smakebiten!

 5. Tack för smakbiten! Kommer säkert läsa den någon gång framöver. Gillar urban fantasy och har bara sista boken i Throne of Glass-serien kvar.

  • Den serien har jeg ikke lest. Kanskje jeg må prøve på den mens jeg venter på fortsettelsen 🙂 God søndag!

 6. Tack för smakbiten!

 7. känner till författaren. och även om fantasy inte är min favoritgenre så har jag läst några fantasy och till och med en urban fantasy. tack för smakebiten!

  • Jeg har ikke lest så mye fantasy enda, men jobber med saken 🙂 God søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.