Alle lager lister

Alle som leser vet at forventningene vi har om hvor mye vi skal lese til enhver tid ikke svarer til realiteten. Og det samme kan sies om bokkjøpene. I sommer har jeg kjøpt helt vanvittig mange bøker. Jeg har også lånt bøker av venner. Og jeg har naturligvis en fantasi om at jeg skal greie å lese mange av dem i år. Selv med et lite barn i hus og en ny jobb med mye ansvar. Min leseliste blir stadig lengre og jeg greier ikke henge med. Men hvem bryr seg om hvor urealistisk det er. Forventningen om å lese kan av og til være utrolig tilfredsstillende. Så jeg nyter den følelsen og deler min leseliste her med dere.


En leseliste med 10 bøker jeg har kjøpt i sommer:

Fevered Star – Rebecca Roanhorse (2022)

Jeg elsker bøkene til Roanhorse så denne står langt fremme i rekka. Det er andre bok i science fiction fantasy serien Between Earth and Sky (les hva jeg tenkte om den første boka HER) og siden den forrige boka endte på en slags cliff hanger kan jeg nesten ikke vente med denne!

Mayflies – Andrew O’Hagan (2020)

Denne var et impulskjøp etter at søsteren min fortalte at hun ville lese den. Fortellinger om vennskap er noe jeg setter utrolig høyt og jeg er kjempespent på denne historien om skotske James og Tully som hører på musikk og ser film i 1986.

Piranesi – Susanna Clarke (2020)

Denne boka skal jeg lese med bokklubben min, og jeg gleder meg. Synopsisen forteller om et hus fullt av statuer, og jeg tror den kommer til å være rar, surrealistisk og symbolsk. Og sånne bøker liker jeg godt. Labyrintmotivet tror jeg vil stå sterkt og jeg er nysgjerrig på hva slags tanker boka kommer til å sette i gang.

The Paper Menagerie and other stories – Ken Liu (2016)

Dette er en science fiction novellesamling som en venn hadde med seg på ferie. Jeg leste den første siden i den første novellen og innså at jeg måtte ha min egen utgave. Der står det: every species has its unique way of passing on its wisdom through the ages, its way of making thoughts visible, tangible, frozen for a moment like a bulwark against the irresistible tide of time. Everyone makes books.»

Rebecca – Daphne du Maurier (1938)

Her har jeg nok blitt påvirket av reklame og sosiale medier, i tillegg til at mellomkrigstiden er en historisk periode som interesserer meg veldig. Jeg vil også lese flere kvinnelige forfattere fra denne perioden og jeg er veldig nysgjerrig på hvordan du Maurier har fremstilt karakterene i dette mysteriet.

Thinking Fast and Slow – Daniel Kahneman (2011)

Mennesker og måten vi tenker på er utrolig fascinerende og jeg ønsker å gå litt mer inn på mekanismene bak tankemønstrene våre. Jeg jobber mye med relasjoner og gleder meg til å utforske tematikken enda mer i denne boka. Jeg har høye forventninger til denne.

Station Eleven – Emily St. John Mandel (2014)

Her har jeg nok en gang blitt påvirket av sosiale medier og den lille skriften på boka som kaller den en bestselger. Det er en postapokalyptisk fortelling med kultur i sentrum av fortellingen og jeg elsker fortellinger om menneskeheten etter sivilisasjonens sammenbrudd. Her er forventningene ikke fullt så høye, men jeg tror jeg kommer til å ha en god opplevelse.

Giovanni’s Room – James Baldwin (1956)

Dette er en bok jeg har fått anbefalt og derfor inkludert i 1001 bøker-prosjektet mitt. Det er også en legendarisk LGBTQIA+-roman og James Baldwin er en pillar i skeiv kultur. Jeg elsker kjærlighetshistorier og håper det blir mye drama i denne lille klassikeren.

Outline – Rachel Cusk (2014)

Outline er også en anbefaling som fikk meg til å plukke opp boka uten å tenke meg om. Her har jeg også blitt påvirket av det nydelige coveret. Det er en fortelling om mennesker, hvordan vi opplever og forteller om oss selv, og den står høyt på lista over hva som blir neste bok.

The Paper Palace – Miranda Cowley Heller (2021)

Da søsteren min sa til meg at «jeg ser at du har denne på leselisten men du må faktisk lese den med en gang» så plukket jeg den med meg fra bokhandelen og satte i gang. Og jeg er forelska! Fortellingen om Eleanor og hennes papirpalass i Martha’s Vineyard er fengslende, ubehagelig og varmende. Denne boka er grunnen til at jeg sitter våken litt ekstra lenge for tiden.


En leseliste for en listoman

Jeg elsker en god liste og håper at denne listen kanskje er i det minste litt interessant for noen. Forhåpentligvis vil dere få se alle disse bøkene omtalt på bloggen i løpet av ikke så alfor lang tid. Hvor skal jeg begynne? Hjelp!


Del innlegget: