Elsket THE HATING GAME av Sally Thorne

Romantikk på kontoret – fra fiendtlighet til forelskelse

Mine bokelskende søstre har snakket entusiastisk om denne romantiske komedien i flere uker, så jeg bestemte meg for å sjekke ut The Hating Game av Sally Thorne. Jeg elsker kjærlighetshistorier, men er ikke så bevandret i den litterære romcom-sjangeren. Litteraturviteren i meg har ført til en dragning mot romansene i Tre Kamerater av Remarque og Birdsong av Faulks, mer enn denne typen fortelling. Til tross for at The Hating Game gjorde meg nervøs i begynnelsen, så skal jeg fortelle om hvorfor jeg koser meg så mye med denne lydboken. Til alle skeptikere der ute: ikke vær redd for å ta et steg ut av komfortsonen. Romansjangeren blomstret tross alt allerede for 300 år siden som kvinneunderholdning. Så hvorfor ikke la oss underholde? Jeg er klar for virvelvinden i romantiske komedier. Bring it on, baby!

Both love and hate are mirror versions of the same game – and you have to win. Why? Your heart and your ego. Trust me, I should know.

Sally Thorne

The Hating Game – Sally Thorne (2016)

Lucy Hutton jobber i forlagsbransjen og etter sammenslåingen av to bransjekonkurrerenter må hun dele kontor med en mann hun HATER, Joshua Templeman. Lucy er en flink ung kvinne som elsker litteratur og brenner for jobben, mens Joshua Templeman (ifølge Lucy) er snerpete og anal og mest opptatt av salgstall. Hatet Lucy føler for Joshua er hundre prosent gjensidig, hvilket resulterer i et spill mellom de to kollegaene. De rapporterer hverandre til HR, de spionerer og utfordrer hverandre på daglig basis. Når begge blir aktuelle for den samme forfremmelsen blir spillet mer intenst. Hvis Lucy får forfremmelsen blir hun Joshuas sjef, men hvis ikke må hun slutte. Ydmykelsen vil være for stor. Mye står på spill og Lucy er helt oppslukt av the hating game. Så oppslukt at hun har sexy drømmer om sin erkefiende og begynner å kle seg mer utfordrende på jobb. Spillet leder dem til å dele et hett kyss i heisen på vei fra kontoret, noe som skifter hele dynamikken mellom dem. Lucy begynner å lure på hva som egentlig foregår bak fasaden til Joshua.


En behagelig og balansert «slow burn»

Denne romantiske komedien er en slow burn som pirrer uten å bli klein. Det er en veldig sexy bok på mange måter. Dette tror jeg kommer av hvordan forfatteren langsomt og møysommelig «kler av» karakterene sine gjennom historien. De blir mer og mer intime med hverandre på et personlig plan. Beskrivelsene av omgivelser og omstendigheter er med på å gjøre universet levende og gjør meg engasjert i karakterene. Jeg nyter prosessen deres med å bli kjent. Og jeg liker hvordan Thorne viser at forutinntatte holdninger og ideer som vi har om andre mennesker ofte handler aller mest om oss selv. Jeg liker hvordan Lucy blir bedre kjent med seg selv etter hvert som at hun blir kjent med Joshua. Jeg liker hvordan de snakker sammen, noe som fungerer veldig godt i lydbokformatet. Men som sagt, det er helt klart en veldig slow burn uten for mange krumspring. Bildet av den smarte og utilgjengelige, høye, mørke og muskuløse drømmemannen føles litt datert. Men det er noe jeg kan leve med. Boken oser ikke akkurat av storslått litterær kvalitet, men oppbyggingen av historien skaper en behagelig balanse. Akkurat nå er The Hating Game akkurat hva jeg trenger i mitt liv.  


MER ROMANTIKK?

Hvis du liker kjærlighetshistorier så kan du for eksempel sjekke ut LHBT-orienterte The Song of Achilles eller The Gentlemans Guide to Vice and Virtue. En annen slow burn er House of Earth and Blood. Mens Normal People er hva jeg vil kalle et mesterstykke i beskrivelser av intens intimitet. Love is in the air!

Del innlegget:

← Forrige innlegg

Neste innlegg →

14 kommentarer

 1. Jeg har kjærlighetsbøker(les:filmer) som en slags guilty pleasure og likte Normal people veldig godt, både boken og serien. Kanskje jeg må notere meg denne også, bare sånn i tilfelle. Tusen takk for smakebit og boktips.

  • Samme her! Jeg var nervøs da jeg begynte på denne, men jeg koser meg veldig. Liker at handlingen utspiller seg på jobb. Den kan være fin når det blir høst og vinter og hyggen setter inn 🙂 God søndag!

 2. jag blir lite nyfiken. The Song of Achilles tyckte jag mycket om. tack för smakebiten!

  • Dette er en klassisk romantisk komedie, annerledes enn noe jeg har lest før. Men jeg liker det ganske godt 🙂 God søndag!

 3. Jag gillade den här ganska mycket. Läste en till av Thorne (99 percent mine) som jag inte gillade. Tycker det finns många bättre romanceböcker 🙂

 4. Den här boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

 5. Romcom har jag inte läst överhuvudtaget. Gillar inte feel-good så jag tror inte denna genre heller faller mig på läppen. Men mycket populära är de. Tack för smak, trevlig söndag

  • Det er nok ikke for alle nei😊 Man liker det man liker, og det er greit tenker jeg. God søndag!

 6. Tack för smakbiten! Har läst och gillat The Hating Game.

 7. Ja, vi behöver läsa mer om kärlek och inte bara mord och elände hela tiden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *