Sånn her leser jeg!

Jeg leser ofte flere bøker samtidig, og de er som regel enten i ulikt format eller sjanger. Forandring fryder, og jeg leser veldig etter humøret. For meg så øker det lesegleden og det er det viktigste for meg. Akkurat nå går det treigt med lesingen. Nå som jeg er tilbake på jobb etter mammaperm er tiden knappere. Det er ikke vanskelig å sette av tid til å lese, men jeg vil mye heller bruke den tiden sammen med Mini. Småbarnslivet er uforutsigbart og jeg henger med så godt jeg kan. Allikevel er jeg godt i gang med fire bøker samtidig, og tenker å dele hva jeg leser og tankene bak valgene. Oppsummerende kan jeg si at de har alle hver sin funksjon i livet mitt og hver sin plass i hjertet mitt.

Some books should be tasted, some devoured, but only a few should be chewed and digested thoroughly.

Francis Bacon

En Mann Ved Navn Ove – Fredrik Backman (2012)

Denne boka leser jeg i fysisk format og var noe jeg ganske impulsivt bestemte meg for å starte på. Den er lånt og derfor ville jeg ikke la den bli liggende å støve ned. Koser meg veldig med Ove og er litt over halvveis. Dette er boken jeg fordøyer akkurat nå. Den er dødsmorsom, men mitt forhold til Ove er komplekst. Så jeg tar meg god tid.

Danehæren – Bjørn Andreas Bull-Hansen (2019)

Tredje bok i Jomsviking-triologien Danehæren er minst like oppslukende som de andre to. Denne leser jeg på Kindle, ofte på senga. Vi har Mini sovende på rommet vårt og dermed er leselys på kveldstid uaktuelt. Da er det perfekt med lesebrett og jeg kommer nok til å prioritere det fremover. Foreløpig er fortellingen om jomsvikingen Torstein Knarresmed noe som holder leselysten ved like. Du kan lese hva jeg syntes om eneren HER.

Revelation – C. J. Sansom (2008)

Krimserien som omhandler den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake finner sted i England på 1500-tallet og er virkelig midt i blinken for meg. Revelation er bok fire i serien og har hørt alle på lydbok. Hvis jeg leser krim så er det som regel i lydbokformat. Det funker bra når jeg er ute og triller på Mini, når jeg gjør husarbeid, eller hvis jeg har litt overskudd på kveldstid. Alle er skikkelig lange, så jeg gir meg selv god tid til å faktisk lytte hele veien. Har skrevet litt mer om krim og Sansom HER.

SPQR: A History of Ancient Rome – Mary Beard (2015)

Jeg har som regel en sakprosa som langlesning, fordi de kan være krevende å lese. Og denne tjukkasen om Romerriket er intet unntak. Jeg ELSKER historie og har ingen yndlingsepoke, unntatt en sterk fascinasjon for første verdenskrig. SPQR har jeg holdt på med lenge. I perioder leser jeg mye og i andre perioder lite. Nå har den fått ligge litt vel lenge, men jeg begynner likevel å nærme meg halvveis. Kan ikke si at den er så «spennende», men den er utrolig god og interessant.


Hvordan leser dere?

Jeg liker å ta meg god tid og å ha flere baller i lufta samtidig. Jeg har også en lang liste over bøker jeg vil lese i nærmeste fremtid. Skulle gjerne brukt mer tid på å lese, men ingenting er mer spennende eller givende enn å henge med Mini. Kanskje dere har lignende prosesser eller vaner, eller kanskje dere leser på en helt annen måte?


Del innlegget: